Anamma lanserar vegofärs med skinksmak

Få har kunnat undvika Anamma (om man nu ens skulle vilja) de senaste åren. Anamma har på senaste tiden släppt massvis med veganska nyheter och är numera en basvara i många svenska hem. Anamma som tillhör koncernen Orkla har nu kompletterat sin veganska produktkatalog med ännu en produkt. Vegofärs med skinksmak.

Vegofärs med skinksmak

Orkla meddelar nu att de kommer lansera en grovmald vegansk färs gjord på sojaprotein och som har en smak av rökt skinka. Enligt Orkla är de först ut på svenska marknaden med denna kombination. Såhär skriver de i ett pressmeddelande.

All vegansk färs som finns idag är en bra ersättning för nötfärs. Men det har inte funnits något på marknaden med den här smakinriktningen tidigare och vi såg ett stort intresse, säger Carina Greiff, produktansvarig på Orkla FoodSolutions, enligt ett pressmeddelande.

”Den nya färsen öppnar upp för en helt ny rad av vegetariska alternativ till skinkbaserade klassiker som man tidigare inte har kunnat göra, som Pizza Capricciosa, Carbonara och även asiatiska rätter som ofta baseras på fläskfärs. Produkten är riktad mot restauranger och storhushåll och är glutenfri, vilket underlättar för större kök att hantera specialbeställningar”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Det kommer bli intressant hur denna produkten kommer tas emot i landet. Men som de säger i pressmeddelandet så är detta helt nytt i Sverige och inget jag sett av tidigare. Det kommer också bli intressant att se hur smaken av skinka kommer att tas emot. Speciellt av människor som blir äcklade av lukten och smaken av döda djur.

Jag tror denna kommer bli en hit på pizza! Jag blir inte förvånad om deras smakduo får en ny pizzakollega i frysdisken med vegofärs med smak av rökt skinka. Vad är dina tankar om nya produkten? Kommer det bli en hit?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *