Carlshamn Havre – växtbaserat margarin

Det är alltid lika roligt när ytterligare en havreprodukt dyker upp i affären. Denna gång är det ingen mindre än Carlshamn, som många än idag förknippar med Gott, gotti, gott, gott-tvillingarna. Carlshamn släpper Carlshamn Havre som är ett veganskt, laktosfritt margarin. Produkten består av 43% rapsolja och 38% havredryck.

I april 2020, utförde Smart Company ett smaktest av produkten. Över 50% av de som prövade Carlshamn Havre kan tänka sig att köpa den istället för den produkt som de använder idag, då den uppfattas som både nyttigare, mer välsmakande och är helt växtbaserad.

Som grädde på moset, så kommer även förpackningen i sin supertunna förpackning så den kan återvinnas som kartong. Sa vi att den är helt fri från palmlolja? Carlshamnmejeri.se

Havre är senaste populära trenden! Havreprodukter är oerhört eftertraktat och fler och fler produkter med havre som bas, släpps på marknaden. Vi har bland annat skrivit om Fazers Oat Choco och att havredryckernas försäljningar ökar.

Carlshamn Havre

Personligen så gillar jag denna idén väldigt mycket, dels för att havre är oerhört miljövänligt, men också att havre är hälsosamt. Visst, en kan säga att 60g fett och rapsolja inte är hälsosamt för kroppen, visst. Men vem brer på 100g smör på mackan? Att komma bort från sojaberoendet som tidigare funnits för veganer och istället satsa på närodlade, hälsosamma och hållbara produkter kommer och är lösningen på våra klimatmål och klimatkris.

Vad tycker du om nyheten? Kommer du pröva Carlshamn Havre? Vilket margarin använder du idag? Kommentera gärna nedanför!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *