Felix delikatessbullar är nu lanserade

Några kanske redan har märkt en vegetarisk nyhet i frysdisken. Nu har k*ttbullefamiljen blivit ännu fler och vi kan varmt välkomna Felix delikatessbullar till familjen!

På förpackningen skryts det om att klimatavtrycket är 80% lägre än de gamla vanliga köttbullarna med djur i. Inte nog med det så är de tillverkade i Sverige och gjorda på vete- och ärtprotein.

Av de icke-veganer vi talat med som prövat Felix delikatessbullar och är tidigare vana med delikatessköttbullarna säger att de inte märker någon skillnad, utan snarare att de smakar bättre. Även form och arom är densamma.

– Vi vill göra maten som vi älskar mer klimatsmart. För att göra det möjligt för alla att äta mer växtbaserat måste smakerna hänga med och vad är då bättre än att göra en vegetarisk variant av en av våra absoluta favoriter, säger Thomas Sjöberg, marknadschef på Orkla Foods Sverige. Felix nyhet på Instagram.

Ärta verkar vara den stora vegotrenden under 2020 med uppstickare som Frankful, och Anamma Ärta och detta är garanterat bara början på en ny våg av vegetariska alternativ gjorda på svenska råvaror.

Vilken baljväxt hoppas eller tror du kommer vara nästa stora grej i vegovärlden? Kommentera gärna nedan!

Jag hoppas att en börjar ta höjd för bruna bönor. De är väldigt billiga redan nu och förhoppningsvis kan det göra så att att slutproduktens pris kan sänkas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *