Havremjölk säljer som smör

Försäljningen av havremjölk i USA har stigit med 686%, samtidigt som veganismen fått ett rejält upplyft.

Under 2019 så steg försäljningen med 686% av havrebaserad mjölk i USA, enligt statistik från GFI.

Växtbaserad mjölk växte med 11% och nådde omsättning á 5 miljarder dollar, vilket visar att havremjölk är den snabbast växande komjölksfria alternativet.

Samtidigt som att försäljningen av växtbaserad mjölk ökar och hela 41% av hushållen i USA numera köper växtbaserad mjölk så är försäljningen av komjölk oförändrad.

I USA är mandelmjölk fortfarande med sina 65% den mest populära bland växtbaserade mjölkdrycker men havremjölk är den som ökar mest.

Vi kan bara hoppas att det beror på att vår svenska jätte Oatly är den bidragande faktorn i USA. Oatly öppnade sin fabrik i New Jersey förra året. De behövde även neka leveranser pga det höga trycket.

Är du sugen på att göra egen växtbaserad mjölk? Läs gärna vår guide hur du gör egen hemmagjord havremjölk lätt här. Det är lättare, billigare och snällare mot miljön. Sitter du hemma i karantän är det perfekt tillfälle att göra den ultimata favoritdrycken.

Vilken är din favorit av alla växtbaserade drycker som finns? Är du trogen Oatly, eller gillar uppstickaren Sproud mer? Eller föredrar ekologiskt från Änglamark? Lås oss veta i kommentarerna nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *