Frankful – En ny kompis på tacohyllan

Matkoncernen Orkla meddelade förra veckan att deras nya varumärke Frankful nu börjar ta plats i tacohyllan. Frankful som är helt växtbaserade marknadsförs att de sätter klimatet i första rummet, utan att tumma på smaken.

I ett pressmeddelande säger Åsa Gisel, marknadschef på Orkla Foods Sverige följande:

”Idag finns det en stor efterfrågan på hållbar mat med lågt koldioxidavtryck, men som samtidigt är riktigt god. Vi valde att ta oss an en av svenskarnas mest älskade rätter, tacos, för att visa hur lätt det är att äta smart, utan att behöva göra avkall på smaken.”

Totalt så lanserar Frankful hela tolv produkter, med allt mellan dippsås, tacokrydda till tortillas och vegansk färs. Allt en behöver för att få en fantastisk tacokväll. Flera av produkterna består delvis också av räddade råvaror, dvs råvaror som annars hade blivit matsvinn. Till exempel innehålller tacosåsen och salsan räddad tomatsås.

Digital Smakprovning med Frankful

Orkla släppte häromdan en video på sin Youtubekanal med Robert Friedrich och Mattias Sjöblom som är Frankfuls gastronomiska utvecklare. De guidar en vilka produkter som de tagit fram och berättar lite mer om ursprunget från dem. Den veganska färsen är t.ex som deras systerbolag Anammas färs gjort på ärter.

Det jag uppskattar mest med videon är den återförslutningsbara förpackningen på tortillasförpackningen och de veganska ostchipsen. Jag vet inte hur många gånger jag svurit över Santa Maria och Banderos förpackningar på sina tortillaspåsar att de är hopplösa att försöka bevara färskheten om det blir några tortillas över. De veganska ostchipsen, som är gjorda på ”fula” tortillas kommer gå varma här i familjen och kommer ätas oavsett om det är tacokväll eller inte.

Spana in filmen nedan och låt dig bli euntiasmerad. Vill du veta mer om Frankful så finner du mer info här.

Frankful som står för “frank, honest and hopeful” är vi helt övertygade kommer vara en basvara i de svenska hushållen, och inte bara bland veganer. Utan även alla miljökämpar där ute, som ännu inte tagit vegansteget ännu. Frankfuls genomtänkta klimatsmarta produkter kommer vara ett väldigt bra steg framåt för gemene man att bidra till FNs 2030 klimatmål.

Om tacos inte är något för dig, så kan du spana in vårt recept på Fooled Oumph istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *