Miss Li är årets mest hållbara artist 2020

Grammis har i fyra år nu i samarbete med Oatly delat ut pris till den artist som de anses vara årets hållbara artist. I år vann popartisten Miss Li som har gjort stora förändringar i sitt artisteri på grund av klimatskäl.

Tidigare vinnare har varit Magnus Carlsson från Weeping Willows, Malena Ernman (Greta Thunbergs mamma) och Annika Norlin, mer känd under artistnamnet Säkert.

Miss Li som började med att överge kött- och mejeriprodukter för att senare helt och hållet bli vegan anser att hållbarhet går hand i hand med att vara kreativ och ser klimatkrisen som vår tids viktigaste fråga. Miss Li har även lagt om sin turné så den går via tåg, hon har även förkärlek att handla på Second Hand och även stöttat klimatrörelsen Fridays for future.

Borlängeundret Linda som Miss Li egentligen heter har i en intervju sagt

När jag sedan blev vegan insåg jag att vi alla vaggas in i en värld där vi måste konsumera kött för att få i oss protein. Men det ju är bara lurendrejeri!

Miss Li

Vill du lära dig hur du själv kan leva mer hållbart? Kolla in vår lista på 100 saker du kan göra för miljön och för att leva mer hållbart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *