Oat Choco testlanseras av Fazer

Från och med imorgon den 24 juni kommer Fazer att testlansera en helt ny växtbaserad chokladkaka i två olika smaker. Chokladkakan går under namnet Oat Choco och kommer att finnas i smakerna Oat Choco och Oat Choco Hazelnut. Som en kan förstå av namnet, så är grunden av chokladkakan gjord på havre. Syftet med testlanseringen är att samla ihop feedback från konsumenter. Feedbacken kommer att ligga till grund för vidareutvecklingen av smaken. Planen är att lansera i bredare skala i framtiden.

Båda chokladkakorna kommer vara veganska och därmed också laktosfria. All havre som används, är odlad i Norden. Kakaon som används kommer fortfarande ha Fazers 100% spårbarhet och ansvarsfullt producerad. Dvs den köps in från odlare som ingår i Fazers hållbarhetsprogram. Kakaon är även certifierad från UTZ, Rainforest Alliance och Fairtrade Cocoa Programme. Du kan läsa mer om Fazers kakao här.

Försäljningen kommer enbart ske under en begränsad tid, och enbart via Fazers webshop, med start från onsdag 2020-06-24, i ett begränsat lager. Cirkapriset kommer vara 28kr per chokladkaka. Så passa på att kontrollera hemsidan imorgon och tipsa dina nära och kära.

Om du är som jag och har börjat tröttna på Green Stars och iChocs chokladkakor så är detta som en skänk från ovan. Det är väldigt efterlängtat med en ny sort att ha till lördagsgodiset, trots att både Green Star och iChoc är väldigt trevliga, så är det skönt med ett nytt alternativ.

Om du vill läsa mer om andra veganska nyheter i år så kan du klicka här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *