Oscarsgalan satsar på veganskt

I måndags hade Academy Awards den årliga lunchen med alla nominerade, inför Oscarsgalan som går av stapeln 10 februari. Hela menyn var växtbaserad.

Lunchmenyn bestod av trerätters med tillbehör.

På bordet under hela lunchen stod:

Vegan cheese, ”Berry Basket”, Crudite with Hummus, Fruit, Dark Chocolate, Vegan Bread and Lavosh.

Till förrätt bjöds det på:

Gem Lettuce, Roasted Beets, Endive, Winter Citrus, Micro Herbs, Citrus Shallot Vinaigrette.

Till huvudrätt var det:

Roasted Maitake Mushroom, Forbidden Black Rice, Winter Squash, Cauliflower, Red Curry

Till efterrätt var det var det Service à la française (family-style) där flera rätter ställdes fram och en får plocka på sig själv. Det som bjöds var:

Tangerine Yuzu Pate de Fruit, Traditional Coconut Macaroons, Dark Chocolate drizzle, Roasted Coconut Vanilla and Chocolate ”HoHo”, Kumquat Pavlova.

Bild på menyn kan ses här.

Observera att detta enbart var lunchen i måndags och inte själva menyn som kommer serveras på Oscarsgalan. Oscarsgalan som senaste årtioendet har fokuserat på att minska sitt koldioxavtryck har de senaste sju åren satt ett ”zero-carbon footprint” mål.

Det serveras ingen mat på själva Oscarsgalan, men det serveras utanför i lobbyn – där kommer maten vara helt växtbaserat.

Däremot, menyn på ceremonin efter själva galan kommer vara 70% växtbaserad. De resterande 30 procenten kommer vara kött- och fiskrätter. Till skillnad från Golden Globe och Critics Choice Awards som båda två serverade helt vegetariska menyer. Det är kocken Wolfgang Puck, som för 26:e gången sätter ihop menyn på Oscarsgalan som även ligger bakom denna och berättar i en intervju att han tycker det är kul att laga vegansk mat.

Både skådespelarna Joaquin Phoenix , Leonardo Di Caprio och Mark Ruffalo har prisat Golden Globe för deras beslut om att servera en helt vegansk meny.

Vad tycker du? Är detta rätt riktning? Skulle du hellre sett 100% växtbaserat eller är detta ett steg i rätt riktning? Kommentera nedan vad du tycker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *