Stoppa myndigheternas dödande på Gotlands djurfristad

Gotlands djurfristad känner nog många djurrättsligt intresserade till. Gotlands djurfristad är Sveriges största och mest kända fristad för djur som kommit undan djurindustrin. De tar bland annat hand om grisar, hönor, får och kossor med flera.

Igår så fick Gotlands djurfristad besök av Länsstyrelsen, polis och veterinär som dödade tolv stycken får. Bland annat var ett av fåren Solveig, som inte hade några indikationer på att vilja sluta leva. Fåren hade tidigare räddats från slakt i djurindustrin och har blivit väl omhändertagna under alla år av djurfristaden.

Djurinspektörer har erfarenhet av unga djur inom djurindustrin. Var finns referensramarna för äldre djur? Både beteendemässigt och utseendemässigt.

När länsstyrelsen kom så ville inte Solveig resa på sig. Vilken är förståeligt av en äldre dam med stela leder som inte vill lyssna på någon yngling.

Gotlands djurfristad fick inte ta dit veterinären som djuren är vana vid för att under lugna former avliva vem. Istället behövde de dö inför varandra och på grund av en främling.

Vad kan du göra?

  1. Skriv under Blixtaktionen som finns på Mittskifte. Dela vidare till nära och kära
  2. Swisha en summa till dem till nummer 123 461 17 03 eller QR-koden nedan
  3. Bli fadder åt ett djur på fristaden
  4. Kontakta Länsstyrelsen på Gotland och påpeka att de har gjort fel gotland[a]lansstyrelsen.se Inga hot eller dumheter.
Gotlands djurfristad Swish!

Skänk en tanke till Gotlands djurfristad och:

Solveig, Mouche, Gudrun, Gaia, Edit, Emil, Sara, Ofelia, Pippi, Ullrik, Herman, Nico och Lone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *