Vegansk kost fortsätter serveras i Göteborgs förskolor

Som vi tidigare har rapporterat om Göteborgs kommuns beslut om att inte längre servera vegansk kost i förskolor är längre inte fallet. Göteborgs kommun backar sitt beslut om att inte längre erbjuda vegansk kost till barnen i förskolorna.

Det började med att beslutet sköts fram från tidigare april till augusti, till helt att rivas. De glada nyheterna kom som ett e-brev på posten. Det var på måndagsmorgonen som föräldrarna till eleverna på skolan som information kom ut genom ett e-postutskick från skolan.

Frågan var aldrig tidigare uppe i förskolenämnden. Ordförande Hakan Önal (M) meddelar att de behöver utreda frågan vidare.

I mailet som skickades ut så framgår det tydligt att förvaltningen inte kommer att kunna garantera att vegankosten som erbjuds uppfyller fullständigt näringsinnehåll för små barn.

– Allt fler väljer att minska sin konsumtion av kött och mejeriprodukter och att sluta servera veganmat är att backa in i framtiden, sa Sara Lindalen (V), andre vice ordförande i förskolenämnden, i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *