Vegansk tofusill från Coop

Coop fortsätter veganspåret och lanserar fler veganska nyheter. Denna gång är det vegansk tofusill. Coop har sedan tidigare redan två smaker i sitt utbud, senap- och skärgårdstofu. Ryktet säger även att Coop följer Icas spår om vegansk korv. Vi håller ögonen öppna upp för fler veganska nyheter.

Smakerna som står för dörren är två. Det är Mangotofu med jalapeno och Wasabitofu med sesam. Jag kan tänka mig att mangotofun kommer bli en succé på både midsommar- och påskfirandet. Wasabitofun tror jag gör sig mycket bättre i en wrap eller på en smörgås.

”Vi ser en tydlig vegansk trend hos våra kunder. Många kunder har önskat olika veganska produkter som kan komplettera påskmaten eller annan maträtt. Nu ser vi till att bredda vårt sortiment så vi kan möta den här efterfrågan”, säger Åsa Wickholm, chef egna varumärken Coop.

För några år sedan gjorde Jävligt gott en serie på olika veganska sillar där aubergine har varit ersättningen. Dessa har jag kört i flera år, men får nog pröva på nyheterna och se om de slår klassikern.

Rekommenderat pris per burk kommer att vara 29.95 kr.

Vilken är din favorit vegansk tofusill? Är det någon av Coops eller gör du en hemmagjord som slår allt motstånd? Kommentera gärna nedanför vad du tycker och vilken skulle vara din favoritsmak?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *