Vegopodden #52 Prat om fullkorn och bröd med Maria Sitell

Vegopodden fick i senaste avsnittet besök av Maria Sitell, som till vardags arbetar på Livsmedelsverket, men också är talesperson för Brödinstitutet. Har du någonsin önskat lära dig mer om fullkorn, så är detta ett avsnitt för dig.

Maria slår hål på myter om kost i allmänhet och kolhydrater och fullkorn i synnerhet. Har du dåligt samvete när du äter bröd, så är detta ett avsnitt för dig. Maria berättar om hur många smörgåsar du ska äta på frukosten, utöver din pastatallrik senare på dagen.

Maria ger bra tips på hur du ska kunna äta hälsosamt och hållbart. Hållbart för både planeten och dig själv. Att göra allt från grunden är ofta något en orkar göra en kortare perioder och inte resten av livet. Tillåt dig själv att ”fuska”. Halvfabrikat behöver inte betyda dålig kvalitet.

Vi får även lära oss hur mycket ”mycket fullkorn” är i ett bröd och hur vi ska hålla utkik efter bra produkter i brödhyllan. Maria berättar och ger råd för hur du kan testa dig för celiaki (glutenintolerans) och även smarta tips hur du kan hitta bovarna i din kost.

Du kan lyssna på samtliga avsnitt av Vegopodden här. Du kan också få tips på våra åtta favoriter bland vegan- och miljöreletade podcasts här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *