The Mindful Vegan recension


The Mindful Vegan är en bok skriven av Lani Muelrath. Förordet skrevs av dr Neal Barnard. Boken släpptes 2017. Detta inlägg har sponsrade länkar till Nextory om du skulle vilja lyssna på boken som ljudbok. Nu kan du prova Nextory gratis i 30 dagar.

Mindfulness är mest troligt den viktigaste utövningen vi kan göra i vår vardag. Ju fler gånger vi kan vara medvetna om saker vi gör, tänker och känner, desto mer kan vi känna oss sammankopplade med oss själva och andra. Möjligheten att vara närvarande är kärnan i vår kontakt med andra. Människor, djur, planeten och oss själva. När vi är medvetna, så reflekterar vi över alla aspekter i våra liv. Även våra ätvanor, med större medvetenhet, medkänsla och närvaro.

Lani Muelrath - The Mindful Vegan

Författaren Lani Muelrath tar oss igenom hennes resa till växtbaserad kost. Lanis resa började redan för över 45 år sedan då hon var yogalärare på universitet och fick lära sig om filosofin “Ahimsa” som på indiska betyder “att inte skada” och “medkänsla”. Även om det pratas mycket om det nu så var djurindustrin och klimathotet som en effekt av det redan då på tapeten för 45 år sedan. Vilket var en stor drivkraft till att Lani började äta växtbaserat.

Det var 25 år sedan som hon började med mindfulessmeditation och fick då lära känna sin kropp på djupet. För att då lära sig vad som funkar och inte funkar och känna efter ordentligt vad kroppen reagerar på.

Food, Fitness och Frame of Mind

Lani pratar om tre pelare i boken. “Food”, “Fitness” och “Frame of mind”. Vilka är nödvändiga om vi ska göra en hållbar förändring.

The Mindful Vegan cover

Lani berättar även om sin egna viktresa. Hur hon kunnat navigera sina livsval på ett helt nytt sätt genom att vara närvarande när hon äter och bli mer medveten om vad hon stoppar i sig. Vilket i sin tur har minskat hennes övervikt med drygt 20kg. Det var i samband med en 10 dagar Vipassanakurs som hennes ögon öppnades ordentligt. Kopplingarna till Food, Fitness och Frame of mind knyts samman snyggt genom boken och binder samman på ett bra sätt.

Lanis definition av mindfulness är är en specifik form av mental träning och medvetenhet kring ens dagliga sysslor, som hon tar med sig varje dag. Detta leder i sin tur till att ens reaktion minskas över tid och en blir lugnare inuti och försätter hjärnan i positivt läge.

Det kanske låtar flummigt och främmande, men räds inte.

The Mindful Vegan är Lanis tredje bok. De två före hette “The Plant-Based Journey” och “Fit Quickies”.

Om du någonsin har funderat på mindfulness, meditation, bli mer medveten om vad du stoppar i dig, mental hälsa eller bara är intresserad av veganism så är detta verkligen en bok för dig.

Du kan lyssna “The Mindful Vegan” på Adlibris och likaså föregångaren “The Plant Based Journey”. Det går också såklart att köpa boken via Lanis hemsida och också få tillgång till de 30 övningarna som nämns i boken.

Vår recension av The Mindful Vegan blir 9 av 10 möjliga avokado!

The Mindful Vegan The Mindful Vegan The Mindful Vegan The Mindful Vegan The Mindful Vegan The Mindful Vegan The Mindful Vegan The Mindful Vegan The Mindful Vegan The Mindful Vegan

Vill du börja äta mer hälsosamt? Spana in vår recension på Gustav Johanssons bok Vegansk Husmanskost.

Du kanske också gillar