ICA lanserar två nya veganska korvar


Vecka 4 kommer ICA att lansera två nya veganska korvar i sitt växande vegoutbud. Namnet på korvarna är Vego-Grillare och Vego-Cabanossy. Vego-grillaren innehåller 4st korvar på totalt 280g och Cabanossyn innehåller hela fem korvar på totalt 250g.

Veganska korvar
ICA VEGO-GRILLARE.
Veganska korvar
ICA KRYDDIG VEGO-CABANOSSY

Ryktet säger att priset kommer att lägga på cirka 30kr och lansering kommer att ske vecka 4. ICA har tidigare utlovat att utöka sitt utbud och lansera 50st vegetariska produkter i sitt ICA-sortiment i år. Det är högst oklart hur många av dem som är veganska. Det återstår att se, men vi hoppas att ICA prioriterar veganska alteranativen.

ICA har tidigare lanserat produkter som Fisk-ish pinnar (Vegansk), Schnitzel (Vegansk), Falafel (Vegansk), Vegonuggets (Vegansk), Ärtsliders (Vegansk), Pasta arrabiata (Vegansk) och Grönsaksbullar (Ovo-vegetarisk).

Idag finns det redan en uppsjö av veganska korvar, med märken som bl.a Peas of Heaven, Anamma, Quorn, Tofurky, Sorunda med flera. Det är kul att marknaden går framåt och fler alternativ kommer. Vi får hålla tummarna att trots det låga priset på ICAs korv att den håller klass med konkurrensen trots att de nästan har dubbla prislappen i vissa fall.

Har du prövat något utav ICA’s övriga vegoutbud? Har du någon favorit bland Dela med dig av dina åsikter. Kommer du att pröva dessa veganska korvar? Vilket är ditt favoritkorvrecept?

Här kan du se vilka fler vego-korvar ICA har i sitt utbud.

Du kanske också gillar