Appar som hjälper dig bli vegan


Året är i skrivande stund 2020 och jag kan nästan svära på att du har en smartphone, fylld med appar. Mobilen är ju som alla vet inte längre ett verktyg att enbart kommunicera med nära och kära – det är även en utomordentlig källa till kunskap också. Att lätt veta var närmaste veganrestaurang ligger, eller om godiset du är sugen på är veganskt, eller förslag på vad du ska laga för middag är bara knapptryck bort – var du än befinner dig. Vi ska med denna lilla guide ge dig de bästa tipsen för att du ska kunna bli vegan med hjälp av appar. Häng med så hjälper vi dig. Har du själv tips på någon veganapp så är du varmt välkommen att kommentera dina bästa tips nedan. Vill du även lära dig hur du blir en expert att lokalisera veganska rätter på menyn så kan du läsa vår guide.

Vegokoll

Veganska Appar Vegokoll

Vegokoll är Djurens Rätt app som är gjord för att skanna EAN-koden på saker i affären för att se om produkten är vegansk eller om den innehåller några animalier. Saknas produkten i databasen, kan du lätt lägga in den och rapportera till Djurens Rätt. Appens hemsida är valjvego.se där du kan få tips och råd över att bli vegan.

Google Play | App Store

Quit Meat

Veganapp Quit Meat

Quit Meat är en jättebra veganapp som hjälper dig att räkna hur många djur du räddat, hur mycket du påverkat jorden till det bättre, hur mycket vatten du sparat, hur mycket koldioxidutsläpp du sparat genom ditt val av att välja vegansk kost. Känner du att du behöver en morot som visar att det du gör, faktiskt gör skillnad så är detta appen för dig. Appen håller även koll på hur många dagar på raken du varit köttfri som en extra motivation.

Google Play | App Store

Happy Cow

Veganapp Happy Cow

Happy Cow är en app som har funnits väldigt länge. Happy Cow är en app som hjälper dig att hitta veganska och vegetariska restauranger i närheten. Databasen som Happy Cow använder är byggd av användarna själva för att tipsa varandra om veganskt utbud. Det går även att ställa in så hälsofokuserade restauranger dyker upp. Det finns även recept och resetips. Perfekt för dig som vill utforska det veganska utbudet i din stad eller om du ska ut och resa.

Google Play | App Store (50kr)

Vegansk Husmanskost

Veganapp Vegansk Husmanskost

Vi brukar gilla att nämna bloggen Jävligtgott på blivegan.com och med all rätt tycker vi. Ägaren till bloggen Gustav släppte under 2019 en kokbok om vegansk husmanskost som vi recenserade. Denna bok har nu kommit som app, så du lättare kan följa recepten utan att behöva ha med dig boken bland grytorna. Appen ligger på 50kr och finns just nu bara till iOS och watchOS. Jag är fascinerad över hur smidigt boken funkar med watchOS, dvs operativsystemet i Apple Watch. Timers och steg för steg gör det hela mycket enklare och roligare att laga vegansk mat.

App Store (50kr)

PETA: Saving Animals Made Easy

Veganapp PETA: Saving Animals Made Easy

PETA som står för People for the Ethical Treatment of Animals känner du säkert redan till. Det är världens största djurrättsorganisation. PETA har flera appar, men vi väljer att fokusera på denna. I denna app så får du notifikationer när djuren behöver din hjälp. Om PETA behöver namnunderskrift för något som de protesterar mot eller om de vill att du skickar ett mail till en person i ledande position som kan påverka så får du notifikation om det. Samtidigt får du information om vad som händer.

Google Play | App Store

Vegohjälpen

Vegannapp Vegohjälpen

Vegohjälpens veganapp kom ut under 2019 och är perfekt att ha med sig ut i affären. Grym produktscanner för att kolla om varan är vegansk eller inte. I chatten finns även en livechat för att kontrollera saker med experter. Går även att be om att få lyfta produkter för undersökning.

Google Play | App Store

Har du något tips på veganapp?

Har du själv några tips på appar som hjälper dig i din vardag? Berätta gärna i kommentarerna nedanför. Vilken är din bästa veganapp?

Du kanske också gillar